Hva forplikter en person seg til som blir medlem i Opus Dei?

Medlemskapet i prelaturet Opus Dei er vesentlig knyttet til medlemmenes personlige kall.

Bild: Miles.18

Dette er årsaken til at medlemskapet medfører en forpliktelse til å leve i samsvar med alt det som hører sammen med dette kallet.

På det ytre plan berører denne forpliktelsen alltid utelukkende personens liv i Kirken og aldri timelige spørsmål. Det dreier seg om plikter som har med det åndelige livet å gjøre, med egen kristen utdannelse og med aktiv deltakelse i prelaturets apostoliske virksomheter.

Ettersom det bare gjelder områder der en kristen er helt fri til å følge den ene veien eller den andre, harmoniserer et menneskes forpliktelser i prelaturet helt og holdent med dets plikter overfor den universelle Kirke og den partikulære kirken, som med andre forpliktelser som kan følge av dets livssituasjon eller som det av fri vilje har påtatt seg.

Forbindelsen med Opus Dei har til hensikt å hjelpe den enkelte til å oppfylle alle vanlige plikter, både i Kirken og i samfunnet.

For noen medlemmer innebærer forpliktelsen dessuten å leve i apostolisk sølibat og en større tilgjengelighet for prelaturets egne apostoliske virksomhet.